Arnavutluk Ankara Büyükelçisi Genci Muçaj Görev Süresini Tamamladı

Arnavutluk’un Türkiye Büyükelçiliği görevini 3 yıldır başarıyla sürdüren ekselansları Genci Muçaj, Türkiye’de görev süresini tamamlayarak Arnavutluk’a geri döndü.

Büyükelçi Genci Muçaj, Türkiye’de bulunduğu bu 3 yıl zarfında gerek politik ve siyasi, gerekse Türk – Arnavut toplumları arasında ilişkileri daha da güçlendirerek önemli katkılarda bulundu.

Ankara’da açılan “Şemsettin Sami Frasheri” Arnavut Kültür Merkezi, kütüphane çalışmaları, Arnavut dili ve edebiyatı kürsülerinin kurulması anlaşması gibi konularda büyük bir emek sarfetti .

Halkla sıcak ilişkileriyle de farklı bir portre çizen Genci Muçaj, Türkiye’de yaşayan Arnavutlar arasında da son derece sevilen bir devlet adamıydı.

Ekselansları Genci Muçaj’a, yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarılar dileriz…

Arnavut.com

Genci Muçaj’ın veda yazısı…

Büyük heyecan hissettiğim, sayısız faaliyetlerle dolu geçen iş hayatımın, yoğun ve hareketli 3 yılını geride bırakarak bugün ailemle birlikte Arnavutluk’a dönüyoruz!

Geriye dönüp baktığımızda, adeta 3 gün geçmiş gibi görüyoruz!

Arnavutluk Cumhuriyetinin Türkiye’deki temsilcileri olarak görevimizi başarıyla tamamlamamızda bize desteğini esirgemeyen herkese bir kez daha samimi duygularımızla teşekkür etmek istiyoruz!

Özel teşekkürü; Arnavutluk’u en üst seviyede temsil etme ayrıcalığını bize tanıdığı için Arnavut Devleti ile her zaman gösterdikleri sıcak misafirperverliğinden dolayı dost Türk halkı ve hükümetine adıyoruz!

Ayrıca yakın işbirliğinden dolayı Türk Dışişleri Bakanlığının çok kıymetli meslektaşlarıma, sorumlu olduğum Iran, Pakistan, Azerbaycan, Gürcistan ve Kırgızistan ülkelerin Büyükelçilerine başta olmak üzere Türkiye’de yerleşik ve akredite diplomatik misyonlarına özel minnettarlık duygularımı iletiyorum!

Türkiye ve Arnavutluk’un gurur duydukları Türkiye Arnavutlarının önünde derin bir saygı ve şükranla eğiliyorum! Sizin desteğiniz olmadan hiçbir şey mümkün olmazdı! Bu bağlamda benden sonra gelecek olan Büyükelçimizi de aynı şekilde desteklemenizi rica ediyorum! Başta VATRA – Türkiye Arnavutları oluşumu olmak üzere tüm Arnavutlardan; ortak değerimiz olan Ankara Arnavut Kültür Merkezine sahip çıkmalarını, korumalarını ve zenginleştirmelerini samimiyetimle istirham ediyorum!

Ankara’da açılan Arnavut Kültür Merkezi; Arnavutluk ve Kosova Büyükelçilerinin çabaları ve işbirliği ile gerçekleştirilmiş, cömert sponsorlarımızın destekleri sayesinde Arnavutlara ve Türkiye’deki dostlara hediye olarak sunulmuştur.

Önce Ankara Üniversitesi sonra ise İstanbul Üniversitesi nezdinde açılacak Arnavutça Dili ve Edebiyat Kürsülerinde vazgeçilmez bir dil aracı olarak hizmet verecek olan Türkçe-Arnavutça ve Arnavutça-Türkçe Büyük Sözlük yakında Türk Dil Kurumu tarafından bastırılacaktır!

Birlikte yaptığımız işler ve elde ettiğimiz başarılar bunlardan çok daha fazladır. Fakat benim için en değerli olan şey sizler gibi, binlercenizden gördüğüm sevgi, memnuniyet, minnet, takdir ki bunların tamamının içten olduğunu biliyorum.

Son olarak, Türkiye Arnavutlarından; onurlu, dürüst ve örnek bir vatandaş olmaya devam etmelerini ve kökenlerini asla unutmamalarını rica ediyorum!

Kökleri kesilen her ağaç ölür, ister çınar olsun ister çalı!
Sağlıcakla kalın, görüşmek üzere!

Genci Muçaj

Shqip

Të nderuar miq,

Sot kthehemi në Shqipëri pas tre vitesh dinamike me pune e aktivitete të shumta, të mbushura me emocione të mëdha!

Kur kthejmë kokën pas duket sikur kanë kaluar vetëm 3 ditë!

Dëshirojmë të falënderojmë përzemërsisht secilin prej jush për mbështetjen e pakursyer në kryerjen me sukses të misionit tonë si përfaqësues i Republikës së Shqipërisë në Turqi!

Një falënderim i veçante shkon për shtetin Shqiptar, për privilegjin që na dhanë të përfaqësojmë Shqipërinë në nivelin më të lartë të përfaqësimit si dhe qeverinë dhe popullin mik Turk për mikpritjen e ngrohtë e miqësore!

Gjithashtu kolegëve tanë të nderuar të MPJ Turke dhe trupit diplomatik të akredituar në Ankara, posaçërisht, Ambasadorëve të Iranit, Pakistanit, Azerbajxhanit, Gjeorgjisë dhe Kirgizisë, vendet e të cilëve i mbuloja nga Turqia, u përcjell mirënjohjeje të veçantë për bashkëpunim tonë të ngushtë!

Përulem me respekt dhe mirënjohje të thellë për Shqiptarët e Turqisë, për të cilët Turqia dhe Shqipëria janë krenarë! Asgjë nuk do të ishte e mundur pa përkrahjen dhe mbështetjen tuaj!

Do t’ju kërkoja në këtë logjikë të mbështetni në të njëjtën mënyrë edhe Ambasadorin pasardhës. Ju lutem!

Vatrës së Shqiptarëve të Turqisë, por edhe mbarë Shqiptarëve Ju lutem përulësisht të kujdesen, të pasurojnë dhe të ruajnë Qendrën e Kulturës Shqiptare (QKSH) në Ankara si pasurinë e tyre të përbashkët!

QKSH-ja në Ankara u ndërtua me përpjekje e bashkëpunim të Ambasadorëve të Shqipërisë dhe Kosovës me mbështetjen bujare të sponsorëve tanë si dhuratë për Shqiptarët dhe miqtë e tyre në Turqi!

Fjalori i madh Shqip-Turqisht dhe Turqisht-Shqip do të dalë së shpejti nga botimi prej Institutit të Gjuhës Turke dhe do të shërbejë si mjet i domosdoshëm për hapjen e Katedrës së Gjuhës e Letërsisë Shqipe në Universitetin e Ankarasë dhe më pas në atë të Stambollit!

Janë të shumta punët dhe arritjet që arritëm së bashku, por ajo që vlen më shume është dashuria, mirënjohja dhe vlerësimi që kam marrë nga mijëra prej jush, të cilin e çmoj dhe e vlerësoj si të vërtetë!

Së fundmi, i lutem Shqiptareve të Turqisë të vazhdojnë të jenë model i qytetarit të ndershëm dhe të mirë dhe të mos i harrojnë kurrë rrënjët e tyre!

Edhe lisi i madh, edhe shkurrja e vogël vdesin nëse priten rrënjët!

Mire u pafshim!

Genci Muçaj

Benzer Yazılar

20 YILA YAKLAŞAN YAYIN HAYATIMIZIN UTANÇ TABLOSU

Mehmet Akif Ersoy’u Rahmetle Anıyoruz.

Nice Güzel Yıllara Arnavut.Com