Arnavutluk Başbakanı Edi Rama Türkiye’de

Başbakan Binali Yıldırım’ın misafiri olarak resmi ziyaretlerde bulunmak amacıyla Türkiye’ye gelen Arnavutluk Başbakan Edi Rama, Çankaya Köşkü’nde törenle karşıladı. Törende; iki ülke ulusal marşlarının çalınmasının ardından Edi Rama, tören kıtasını Türkçe “Merhaba” diyerek selamladı.

Edi Rama ve Binali Yıldırım arasında Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen baş başa görüşmelerinin ardından, ortak basın toplantısına geçildi.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama yaptığı açıklamada “Tarihi ve kültürel açıdan ortak değerlere sahip olan Arnavutluk ve Türkiye’nin günümüze kadar gelen işbirliğinden çok büyük bir memnuniyet duyduğunu belirtti.

İki ülke arasında büyük bir potansiyele sahip olduklarını belirten Rama, Türkiye Arnavutluk ilişkilerini daha da ileriye götürebilmek, ticari, kültürel ve eğitim alanında karşılıklı iş birliğini derinleştirmek konusunda mutabık kaldıklarını belirtti.

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım ise, iki ülke arasındaki işbirliğinin sadece ticari anlam taşımadığını, uzun bir tarihi geçmişi olan iki kardeş halkın, her konuda refaha ulaştıracak çalışmaların yoğunlaştıracaklarını belirtti.

Edi Rama Sultangazi Köprüsü Açılışında

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la birlikte Sultangazi Köprüsü’nün açılışına katıldı. İki devlet adamının samimi ve içten davranışları iki ülkenin birlikteliğinin memnuniyeti de yansımış oldu.

 

Benzer Yazılar

20 YILA YAKLAŞAN YAYIN HAYATIMIZIN UTANÇ TABLOSU

Mehmet Akif Ersoy’u Rahmetle Anıyoruz.

Nice Güzel Yıllara Arnavut.Com