Asım Gashi – Eski Arnavutça Şarkılar

Kosovalı şarkıcı Asım Gashi, Arnavut coğrafyasının son zamanlarda yetiştirdiği en özel seslerinden biri ve yaptığı özel çalışmalarla da Arnavut müziğine büyük bir katkı sağlıyor.

Müzisyen bir ailede büyüyen Asım Gashi, bunun avantajıyla çocukluk yaşlarından itibaren müzikle iç içe bir yaşam sürdü ve bu büyük deneyim, yaptığı müziklerde de kendini gösteriyor.

Arnavut halk müziğinden; pop, jazz vb. değişik müzik türlerinde çok başarılı çalışmalar yapıyor.

İşte bir örnek

Asim Gashi – Ne New York dhe nje dimer (Newyork’tayız ve bir kış)

Asım Gashi Resmi Youtube Sayfası: SHPETASOUND

Eski Arnavutça Şarkılarla Asim Gashi

Arnavut.Com olarak, Arnavut müziğinin nostaljik ve hatırası olan şarkılarına özel bir sevgimiz var. Biz bu tür şarkıları çok seviyoruz ve Asım Gashi’yi de konu etmemizin sebebi de bu.

Asım Gashi, son zamanlarda Arnavut coğrafyasının değerli nostaljik şarkıları ile ilgili çalışmalar yapıyor. Biz, yaptığı şarkıları ve albümü çok beğendik ve gerçekten de çok özel bir ses.

Şimdi size, Arnavutların en değerli halk şarkılarından bir kaç tanesini sunuyoruz.

Z. Asım Gashi, ju falënderojmë për këtë këngë të mrekullueshme …Nje pune e shkelqyer

Asim Gashi – Ka një mot e gjysëm viti

Ka një mot e gjysëm viti “1 sene 6 ay oluyor” adlı eski bir şarkı ve bir ayrılık hikayesini anlatıyor. Asım Gashi’nin yorumu ve altyapısı muhteşem olmuş. Bu şarkının sözlerini ve Agim Hoca’dan nostaljik yorumunu dinlemek isterseniz tıklayın

Asim Gashi – Vijnë Vaporat

Vijne Vaporat, Arnavut coğrafyasında en sevilen eski şarkılardan biridir. Bu şarkı, savaşa gidenler ile geride kalan aileler arasındaki bekleyişi anlatır. Muhteşem sözlere sahiptir ve hüzünlüdür. Şarkının sözleri için tıklayın

Plagët e Lirisë

Plaget w Lirise, özgürlüğün yaraları adıyla çok hüzünlü bir şarkıdır. Özgürlük uğruna hapse düşen bir gencin annesiyle olan diyoloğudur. Hüzün!

Hasan Aga

Po i bjen era retë e zeza

Rüzgar kara bulutları getiriyor.

Annem senden uzakta

Larg teje moj Nanë

Annem senden uzakta

Arnavut.Com
“Faleminderit Asim Gashi”

Benzer Yazılar

Xhamadani Vija Vija – Arnavutça Şarkı Sözleri

İsmet Peja ve Şarkıları

Ka Një Mot e Gjysëm Viti-1 Sene 6 Ay Oluyor