Futbol ve Arnavutlar

Türkiye’de futbolun ne kadar sevildiği malum. Hatta sevmek kelimesi bile yeterli kalmıyor, daha da ötesinde tam bir aşk ve tutku olduğunu söyleyebiliriz. Takımları maçlar dışında da takip etmek, arkadaşlar arasında saatlarce futbol konuşmak ve hatta tartışmak, üzülmek, futbol programlarını saatlerce izlemek, takımının renkleriyle formalar, kıyafetler vs. tam bir çılgınlık söz konusu.

Balkanların özelinde konuşmak gerekirse, bazı bölgeler dışında Türkiye’deki gibi bir futbol tutkusu pek yok diyebiliriz. Arnavutlar açısından da bu böyle. Özellikle Arnavutluk’ta, İtalya ligi başta olmak üzere diğer ligler takip edilir. Arnavutluk’ta Juventus veya Milan taraftarına çokça rastlanır.

Kosova ve Makedonya’da yaşayan Arnavutlar için de benzer şeyleri söyleyebiliriz. Futbol ile çok fazla alakaları yoktur. En azından Türkiye kadar diyelim. Futbolu konuştuğumuz bir yakınımızı pek hatırlamıyoruz. Konuştuğumuzda da Türkiye liglerinden bahsederiz. Kosova’da ve Makedonya’da özellikle 3 büyüklerin taraftarı olan ve maçları takip eden azımsanmayacak bir kitleden de söz edebiliriz.

Türkiye tarafına gelirsek, Türkiye’de Arnavutların futbol sevgisi için çılgınlık seviyesinde olduğunu net olarak söyleyebiliriz. Tabii ki biz de seviyoruz.

Özellikle sosyal medya paylaşımlarımızda futbol konusunda pek çok paylaşımda da bulunduk. Şampiyonlukları kutladık, Avrupa zaferlerini, sevinçleri…

Bütün bu paylaşımlarda 2 sevdiğimiz şeyi bir araya getirmeye çalıştık; Arnavutların simgesi çift başlı kartalımızı shqiponja ve kulüp takımlarımızın armalarını, renklerini…

Bu değerli jestimiz, armağınımız çok fazla kişi tarafından paylaşıldı ve hatta pek çok Arnavutun sayfalarında hala paylaşılıyor.

Şimdi sizlere, Türkiye’de yaşayan Arnavutlar için grafiklerini yaptığımız, Arnavutların simgesi shqiponja (çift başlı kartal) sembolüyle futbol takımlarımızın grafik tasarımlarını sunuyoruz.

Arnavut.com “Türkiye’nin Arnavut Medya Paltformu sunar…

“Kırmızı – Siyah Türkiye” (Kuq e zi Turqi)

Beşiktaşlı Arnavutlar
Kartal seviyoruz:)

Fenerbahçeli Arnavutlar

Galatasaraylı Arnavutlar

Bursasporlu Arnavutlar

Göztepeli Arnavutlar

Karşıyakalı Arnavutlar

Altaylı Arnavutlar


Turgutlusporlu Arnavutlar

Balıkesirsporlu Arnavutlar

Akhisarporlu Arnavutlar

Eskişehirsporlu Arnavutlar

Manisasporlu Arnavutlar

Sakaryasporlu Arnavutlar

Samsunsporlu Arnavutlar

Altınordu FK

Fatih Karagümrük Sk

Karagümrük Kulübü’nün efsane başkanı Arnavut Feyzi Bey’in anısına… Rahmetle anıyoruz…Ruhu şad olsun!
Karagümrük Kulübü’nün kurucusu Arnavut Muhtar Bey’in anısına… Rahmetle anıyoruz…Ruhu şad olsun!

Bursa Zaferspor

Benzer Yazılar

Sonsuza Kadar Dostuz! Përgjithmonë Miq!