Soğanlı Arnavut Böreği

Arnavut börekleriyle yolculuğumuz soğanlı börekle devam ediyor. Arnavutlarda soğanlı börek denildiğinde 2 farklı tarifi ortaya çıkar. Birincisinde sadece kuru soğan ve salça ilaveli diğerinde ise taze soğanlı ve yoğurtlu olanı..İkisi de birbirinden lezizdir.

Kuru soğanlı olanı bir nevi kıymalı börek versiyonu gibidir, istenirse kıyma ilavesiyle yapılarak kolayca kıymalı Arnavut böreğine dönüşebilir.

İşte sizlere soğanlı veya istenirse kıymalı Arnavut böreği tarifimiz

MALZEMELER

55 cm tepsi boyutu 5-6 kişilik

Hamuru için

500-750 gram un

Yarım paket margarin veya tereyağı ve – 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ (Beraber eritilir)

2 çay kaşığı tuz

Yeterli miktarda su (kulak memesi kıvamında hamur için)

İç Malzemesi

Burada 2 farklı tarifi vermeye çalışacağız birinci kuru soğan ve salçalı diğeri ise taze soğanlı ve yoğurt ilaveli…Kuru soğanlı olana isterseniz kıyma koyarak kıymalı börek olarak da yapabilirsiniz…

-Kuru soğanlı iç malzeme

Yarım kilo kuru soğan

1 yemek kaşığı salça

Bir miktar yağ soğanları pişirmek için

Bir miktar tuz

Tercihe göre 250 gram kıyma

-Taze soğanlı iç mazleme

Yarım demet taze soğan

250 gram yoğurt

Bir miktar tuz

HAZIRLANIŞI

İlk olarak kuru soğanlı Arnavut böreğinin içi için tarifini verelim….

İlk olarak bir tencerede yağ ilavesi yapılarak, küçük küçük kesilmiş soğanlar eklenir ve salçası ilave edilir. Tercihe göre kıyma ilavesi yapılır…Ardından bir miktar pişirildikten sonra iç malzememiz hazırlanmış olur.

İkinci farklı tarif olan taze soğanlı Arnavut böreği için ise

Taze soğanlar küçük küçük kesilir ve ardından tuz ilavesiyle yoğurdu eklenir. Burada pişirme yok direkt olarak çiğ malzemeden bir içlik hazırlanmış olur.

Şimdi böreğimizin hamuru…

Aslında laknur olarak da bilinen Arnavut böreğinin hamur açım tekniğini her börek de veriyoruz fakat ayrıntılı olarak görmek için bu linke tıklayabilirsiniz. Arnavut böreğinin ayrıntılı hazırlanışı

Linkten bakarsanız çok daha iyi olur fakat resimlerde de kolayca görebildiğiniz gibi bir iki ayrıntısı buradan da verelim.

Hamur bir kapta un, tuz ve su ilavesiyle yoğrulur ve sonra düz bir zeminde tekrar unla birlikte 15 dakika kadar daha iyi bir şekilde kulak memesi kıvamına gelinceye kadar tekrar yoğrulur ve istenirse biraz dinlendirilir.

Ardından bu hamur alt ve üst parça olmak üzere 2’ye ayrılır. Resimlerde de görüleceği gibi tepsi boyutuna getirilen hamur yağlanır ve yanlardan kesilerek orta bölümde toplanır. Ardından tekrar tepsi boyutuna getirilir ve yağlanmış tepsiye konur. Bu şekilde alt kamanı hazırlanmış olur

Ara malzemesi olan soğanlar konulduktan sonra yine böreğimizin üst kapağı için yukarıda aynı işlem yapılır ve hamur malzemenin üzerine konulur…En son üzeri yağlandıktan sonra işte Soğanlı Arnavut böreğimiz pişmeye hazır.

Afiyet olsun! Ju bofte mire !

Arnavut.com
“Arnavut Börekleri”

Benzer Yazılar

Tave Dheu- Ciğerli Arnavut Yemeği

Patlıcanlı Arnavut Salatası

Fergese Arnavut Yemeği