Türkiye’den Kosova’nın NATO Üyeliğine Destek

Türk Silahlı Kuvvetleri, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ve beraberindeki heyet, Kosova ziyareti çerçevesinde Prishtina’da Kosova Güvenlik Kuvvetleri Bakanı Haki Demolli ile bir araya geldi.

Türkiye Kara Kuvvetleri heyeti, Kosova Güvenlik Gücü Bakanlığı tarafından tertiplenen askeri törenle karşılandı.

Kosova Güvenlik Gücü Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bakan Haki Demolli’nin, Kosova Güvenlik Gücü’ne verdiği desteklerinden dolayı teşekkürlerini ifade ettiği belirtildi. Bakan Demolli konuk Orgeneral Çolak’a, Kosova Güvenlik Gücü’nün aldığı mesafeler ve Silahlı Kuvvetler’e dönüşmesine yönelik çabalar hakkında bilgi verdi.

Kosova Güvenlik Gücü Komutanı Korgeneral Rrahman Rama, sadece eğitim alanında değil iki bakanlık ve iki dost ülke arasındaki işbirliği kapsamında yapılan değişik bağışlarla sunulan sürekli destek nedeniyle Türk Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Çolak’a ve onun aracılığıyla Türkiye Hükümeti’ne teşekkür etti.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Kosova Güvenlik Gücü arasındaki işbirliğin daha ileriye taşınmasında kararlı olduğu ve Türkiye’nin, Kosova ve Kosova Güvenlik Gücü’nün uluslararası örgüt ve Nato’ya  üyeliğini desteklemeyi sürdüreceğini vurguladı.

Benzer Yazılar

20 YILA YAKLAŞAN YAYIN HAYATIMIZIN UTANÇ TABLOSU

Mehmet Akif Ersoy’u Rahmetle Anıyoruz.

Nice Güzel Yıllara Arnavut.Com