İstanbul Terör Saldırısına Arnavut Dünyasından Tepki Yağdı

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Havalimanında yaşanılan terör olayına Arnavut dünyası tepkisiz kalmadı ve sert tepki gösterdi.

Başta sosyal medya olmak üzere tüm dünyadan Arnavutlar, bireysel tepki ve destek mesajlarıyla olayı kınarken, Türkiye’nin yanında olduklarını belirttiler.

Devlet kurumları ve politikacılarda Türkiye’nin yaşadığı bu acı olay karşında destek açıklamalarında bulundular.

Terör olayı sırasında İstanbul Hava Limanında bulunan Arnavutluk Başkanı Edi Rama, bu yaşanılan terör olayına çok sert tepki gösterdi. İlk olarak twitter’da açıklama yapan Rama: “Bu teröristlerin dini, imanı yok, bunların barbarlardan farkı yok” ifadesine yer verdi.

Edi Rama’nın bu konuda açıklamaları da devam etti.

“Şahsi olarak tüm vefat edenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum Peygamberimizin bir hadisiyle başlamak istiyorum “hakiki müslümanlar insanların elinden ve dilinden emin olduğu insanlardır.”

Bu caniler her yeri kana buladılar. Bu kutsal ayda kendilerini dualara adamış insanları hedef aldılar.

Bugün Türkiye’yi yasa boğanlar asla ve asla bu kutsanmış ülkenin ileri gitmesi için engel olamazlar.

İnsanlık sever sofrası etrafında birleşmiş insanlar olarak bize engel olamazlar. Yoğun iş birliği sürecini daha ileriye götürmek için mutabık kaldık. Biz halklar olarak aramızdaki olan bağlar daha güçlüdür ama bu ticari olarak yansımamaktadır, diye konuştu.

Kosova: Yanınızdayız

Kosova Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İstanbul’da meydana gelen saldırının kabul edilemez olduğunu ve derin üzüntü duyduklarını belirttiler.

Bakan Mahir Yağcılar ise, terör saldırısını şiddetle kınadığını belirterek, “Türkiye’nin gücü ve bütünlüğü daimdir.” diye açıklamada bulundu.

Makedonya

Makedonya Devlet Bakanı Furkan Çako “Makedonya devleti olarak bu yaşanılan elim olayı kınadıklarını belirtti. “Türkiyemizin yanındayız” açıklamasında bulundu.

Benzer Yazılar

20 YILA YAKLAŞAN YAYIN HAYATIMIZIN UTANÇ TABLOSU

Mehmet Akif Ersoy’u Rahmetle Anıyoruz.

Nice Güzel Yıllara Arnavut.Com