Kosova’da Muhalefet Protestolara Hükümet ise Kutlamalara Hazırlanıyor

Son zamanlarda çalkantılı bir dönem geçiren Kosova’da sular durulmuyor. Muhalefet ve hükümet, Kosova’nın bağımsızlığını ilan ettiği gün olan 17 Şubat için hazırlanıyor.

Hükümet bağımsızlık yıl dönümü için hazırlıklara başlarken, muhalefet ise düzenlenecek olan geniş katılımlı protesto gösterisi için hazırlık yapıyor. Kosova Cumhuriyetinin bağımsızlığının 8. yıl dönümü dolayısıyla oluşturulan Örgütleme Kurulu, etkinliklerini koordine etmek için bugün itibariyle çalışmalara başlıyor.

Kurul’un başında kutlamalara öncülük eden Kültür Gençlik ve Spor Bakanlığı yer alacak. Üyeler ise Kosova Güvenlik Gücü, Dışişleri ve İçişleri Bakanlığı ile birlikte Başbakanlık Ofisi’nden de temsilciler bulunacak.

Ayrıca bu kurulda Cumhurbaşkanlığı, Meclis, Kosova Belediyeler Birliği, UÇK (Kosova Kurtuluş Ordusu) Savaş Örgütleri, Prishtina Belediyesi ve Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri de yer alacak.

3 partiden oluşan birleşik muhalefet ise kitlesel protesto gösterisinin, 17 Şubat’ta hükümeti istifaya zorlayacağını duyurdu.  Protesto ve kutlama gösterilerinin aynı günde yapılacak olmasının, vatandaşların güvenliği açısından sıkıntı oluşturabileceğine dikkat çekiliyor.

Haber: Mustafa Uğur Gönülal

Benzer Yazılar

20 YILA YAKLAŞAN YAYIN HAYATIMIZIN UTANÇ TABLOSU

Mehmet Akif Ersoy’u Rahmetle Anıyoruz.

Nice Güzel Yıllara Arnavut.Com