Arnavut Kültür Haftası

Arnavut Kültür Haftası – Java e Kulturës Shqiptare në Turqi” konsepti Arnavut.Com tarafından geliştirilen, 28 Kasım Arnavutluk’un milli bağımsızlık ve bayrak günü haftasında kutlanan geleneksel dijital bir etkinliktir.

ArnavutCom tarafından dijital ortamlarda yapılan bu etkinlikle; haftası boyunca Arnavut kültürüyle ilgili yazılar, resimler, müzikler, tasarımlar ve yine Arnavutlarla ilgili çok özel içerikler paylaşılır.

Bu hafta ile ilgili küçük bir bilgi

28 KASIM ARNAVUTLUK BAĞIMSIZLIK GÜNÜ – BAYRAK GÜNÜ

28 Kasım 1912 Arnavutluk’un Bağımsızlık & Bayrak Günü
28 Nëntor 1912 Dita e Pavarësisë së Shqipërisë & Dita e Flamurit

Arnavutluk Cumhuriyeti, 28 kasım 1912’de bağımsız bir devlet olarak ilan edildi. 28 Kasım, Arnavutların milli bağımsızlık günü, Cumhuriyet Bayramıdır. Her sene aynı tarihte, milli bir bayram olarak kutlanır.

Bu tarih, her ne kadar Arnavutluk devletinin bağımsızlık gününe işaret etse de aynı zamanda diğer Arnavut coğrafyasında bir simge olarak Dita e Flamurit “Bayrak Günü” olarak kutlanır.

Arnavutluk Cumhuriyeti, Arnavut coğrafyasının sadece bir bölümünü oluşturur bunun dışında ülke olarak Kosova ve bölge olarak da; Makedonya, Yunanistan, Sırbistan, Karadağ, Bosna Hersek ve yakın coğrafyada yaşayan Arnavutların da simge olarak milli bayramıdır.

Türkiye’de de belirli etkinlikle bu gün kutlanır.

Arnavut Kültür Haftası Tarihi

2014 yılında ArnavutCom tarafından “Kuq e Zi – Dijital Festival” olarak konsepti oluşturulun bu çalışma daha sonra Türkiye’de Arnavut Kültür Haftası, Arnavutçasıyla “Java e Kulturës Shqiptare në Turqi” adını olarak geleneksel bir hale getirildi.

Bu çalışma, internet ortamında; ArnavutCom web sitesi ve resmi sosyal medya hesaplarımızdan dijital bir etkinlik olarak sürdürülmektedir.

Arnavut.Com
“Arnavut Kültür Haftası – Java e Kulturës Shqiptare në Turqi”