İsmet Peja ve Şarkıları

Arnavut müziğinin en değerli seslerinden biri olan İsmet Peja, 27 Nisan 1937 yılında Kosova’nın Gjakova (Yakova) kentinde doğdu. Kendisi gibi müzisyen olan babası Musa Peja sayesinde müzikle ilgisi çocukluk yıllarında başladı.

Müzikle ilgili profesyonel yaşamına, doğduğu kent olan Yakova’da “Hajdar Dushi Kültür ve Sanat Topluluğu” sayesinde başladı. Hajdar Dushi Orkestrasıyla, radyolarda televizyonlarda yer aldı ve büyük başarılar elde etti.

Peja 1970 yılında, bir zamanlar Kosova’nın en ünlü şarkı festivali olan Akordet E Kosoves’da “Ne Agim Heret U Qova” adlı şarkısıyla yer aldı.

İlk albümünü 1986 yılında “Hajdar Dushi” orkestrası ile çıkardı. Daha sonra pek çok albümde yer aldı. pek çok sanatçıya eşlik ederek sesiyle katkı sağladı.

İsmet Peja, Kosova’da eski şehir şarkılarının sesi olarak öne çıkan bir şarkıcıydı. Şarkıları yerel motiflerden batı müziğinin pop unsurlarına kadar geniş bir skala içinde yer aldı.

Repertuarında yüzlerce şarkı vardı neredeyse bütün sanatçılarla düetleriyle eşlik etti.

Bülbüller ölür. Sen, seslerini hatırla… İSMET PEJA

İsmet Peja 23 Kasım 2020 yılında yaşama veda etti…

İsmet Peja, ArnavutCom olarak sesini çok beğendiğimiz, yayınlarımızda yer verdiğimiz büyük bir sanatçıydı. Onun eski şarkılarını dinlemek bizim için hala büyük bir keyif.

Kendisini daima güzel sesiyle hatırlayacağız…

Lamtumirë Ismet Peja, simboli i muzikës popullore shqiptare…

İSMET PEJA ŞARKILARI

Benzer Yazılar

Asım Gashi – Eski Arnavutça Şarkılar

Xhamadani Vija Vija – Arnavutça Şarkı Sözleri

Ka Një Mot e Gjysëm Viti-1 Sene 6 Ay Oluyor