Ka Një Mot e Gjysëm Viti-1 Sene 6 Ay Oluyor

Arnavut.Com içerisinde en sevdiğimiz bölüm ve yazmaktan gerçekten de çok hoşlandığımız şey; sevdiğimiz şarkıları yayımlamak ve bu şarkıların sözlerini-çevirisini yazmak oluyor. Özellikle Arnavutların nostaljik şarkılarına bayılıyoruz ve durmadan dinlediğimiz şarkılarımız var. Bu şarkıların içinde tuhaf bir büyü var ve bizleri o yıllara götürüyor gibi.

Bir zamanlar büyüklerimiz o güzel şarkıları dinledi ve o şarkıları sanki tekrar beraber dinliyormuşuz gibi bir his uyandırıyor. Aslında bu bir nebze de doğru, çünkü insanlar genlerini nesilden nesile aktarılıyor ve bildiğimiz kadarıyla bu genler milyarlarca bilgiden oluşuyor. O kadar büyük bir kütüphane aktarılıyor ki kaç neslin bilgileri vardır Allah bilir.

Bazen hiç bilmediğiniz bir şeyi, daha önce görmediğiniz bir sokağı, şehri veya tanımadığınız bir insanı ilk görüşte sevmek gibi. Büyük bir ihtimal sevdiğimiz şeyler bize geçmişin hatıraları…

Arnavutların bu hatıra şarkılarından biri de “Ka një mot e gjysëm viti” Türkçesiyle, “1 Sene 6 Ay Oluyor” şarkısı. Arnavutların unutulmaz nostaljik şarkılarından biridir ve yarım kalan bir aşkın şarkısıdır…

Bu şarkıyı hüzünlü kadife ve sesiyle Agim Hoxha’dan dinlemek insanı başka diyarlara götürür. Ölmeyen şarkılardan biridir ve hiç bir şey anlamsanız bile sizi alıp götürür.

Aşağıda sizler için sözlerini ve Türkçesini eklemeye çalıştık. Çevirisi birebir değil şarkının anlamına göre yapılmıştır.

Keyifli Dinlemeler

Ka Një Mot e Gjysëm Viti

Agim Hoxha – Per nje mot e gjysem viti

Ka Një Mot e Gjysëm Viti- Arnavutça Sözleri


Oh per një mot e gjysëm viti
që ne u deshëm nji gocë e vogël
kush s’e diti.

ne u deshëm kush s’e diti.
vjeç une ti oh moj gocë e vogël
edhe shpirti

vjeç une ti e edhe shpirti
deri atë ditë e qe m’vune unazën
te gishti.

Ka Një Mot e Gjysëm Viti (Türkçe Sözleri)
1 Sene 6 Ay Oluyor

Ah! Bir sene 6 ay oluyor
Güzeller güzeli bir kızle birbirimizi seveli
kimse de bilmiyordu sevgimizi

Birbirimizi sevdiğimizi kimse bilmiyordu
sadece sen ve ben, güzeller güzeli kız
bir de kalbim ve ruhum

sadece sen ve ben biliyorduk bir de kalbim ve ruhum
Ta ki parmağındaki yüzüğümü atana kadar…

Ka një mot e gjysëm viti şarkısı, Arnavutların en güzel yeni nesil seslerinden bir olan Asim Gashi tarafından da söylenmiş. Ju lumte Goja Asım Gashi (Ağzına Sağlık)

Arnavut.Com
“Arnavutça Şarkı Sözleri”

Benzer Yazılar

Asım Gashi – Eski Arnavutça Şarkılar

Xhamadani Vija Vija – Arnavutça Şarkı Sözleri

İsmet Peja ve Şarkıları