Makedonya ile Kosova Arasında İşbirliği Anlaşmaları Yapıldı

Makedonya ve Kosova, iki ülke arasında  sınır kapısının açılması ve sadece kimlik belgesiyle geçilmesi olmak üzere 2 anlaşma imzaladı. Anlaşma Prishtina’da bugün Makedonya ve Kosova Dışişleri Bakanları Nikola Poposki ile Hashim Thaçi tarafından imzalandı.

Makedonya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Nikola Poposki , Makedonya ve Kosova arasında her zaman geleneksel ilişkilerin olduğunu söyledi.

Poposki, imzalanan anlaşmaların işbirliği  ile gerçekleşmesini ve eğitim, ekonomi, güvenlik , bilim, altyapı ve kültür gibi alanlarda değişik  projelerle yoğunlaşmasını beklediğini  ifade ederek,  tüm bu hedeflerin gerçekleşmesi için Avrupa Birliği’nden fonların sağlanmasında çalışılacağını belirtti.

Kosova Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi ise “ İki önemli anlaşma imzaladık.  Biri  sınırın kimlik belgesiyle geçilmesi diğeri Karadağ’ı Makedonya ile yakınlaştıran Stançiç-Bellanoc sınır kapısının açılması. Bu anlaşmaların uygulanması için çalışacağız” şeklinde açıklamada bulundu.

Thaçi,  Kosova’nın Makedonya devletiyle mükemmel ilişkileri olduğunu da vurgulayarak,  bu ülkenin tüm alanlarda Kosova’nın önemli partneri olduğunu belirtti.

Haber: Mustafa Uğur Gönülal

Benzer Yazılar

20 YILA YAKLAŞAN YAYIN HAYATIMIZIN UTANÇ TABLOSU

Mehmet Akif Ersoy’u Rahmetle Anıyoruz.

Nice Güzel Yıllara Arnavut.Com