Sultanmurat Halk Oyunları Grubu Rumeli-Balkan Buluşması

Sultanmurat Halk Oyunları Derneği’nin dördüncü kuruluş yıl dönümü 7 Şubat Pazar günü Küçükçekmece Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde coşku ile kutlandı.

Bu coşkulu geceye Sevim Balkan, Yusuf Şen, Ramazan Günay, Mecit Şenol, Cüneyt Şentürk, İmran Salkan gibi sanatçıların yanı sıra, Makedonya Üsküp’ten gelen assolist Aziz Murati’de şarkıları ile geceye renk kattı. Yöresel şarkıların seslendirildiği gecede ses eğitmeni de olan Sevim Balkan’a dernek adına plaket takdim edildi.

Ylber İlker Bushi’nin eğitmenliği ile oluşan Sultan Band adlı folklor ekibi de geceyi gösterileri ile renklendirdi. Geleneksel Arnavut kültürünün bir parçası olan Sofra (Sofra Shqiptare) kuruldu. Sofra etrafında etrafında solist Aygün Kocabey, Aziz Murati, Kani Yıldız Nebiu, Yusuf Şen düet yaptı.

Etkinlik Sultanmurat Halk Oyunları Derneği Başkanı Sayın Rasim Cankurtaran ve yardımcısı Sedat Şentürk ile Küçükçekmece Belediyesi’nin katkıları ile düzenlendi.

Haber: Mustafa Uğur Gönülal

Sultanmurat Halk Oyunları Derneği’ne, kültürümüze yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ederiz. Daha nice güzel yıllara…

Arnavut.com

Benzer Yazılar

20 YILA YAKLAŞAN YAYIN HAYATIMIZIN UTANÇ TABLOSU

Mehmet Akif Ersoy’u Rahmetle Anıyoruz.

Refik Veseli, Moşe Mandil ve Arnavut Yemini